2015. június 25., csütörtök

MENYASSZONYI RUHA VÁLASZTÁSI ÖTLETEK


Mit érdemesebb, megvásárolni, vagy kölcsönözni?
Nos, úgy gondolom, akkor érdemesebb megvásárolni a ruhát, ha az egyházi illetve a polgári esküvőnk napja nem egy napra esik, hanem távolabbi napra. Ez nyilván való, lehet így olcsóbban jönnénk ki, feltéve a márkájától, anyagától függően. Természetesen, ha egy nagyon híres tervezőtől szeretnénk vásárolni, nem biztos hogy megúsznánk olcsón a ruhavásárlást.

Mivel nem sok valószínűséggel fogjuk felvenni többször ugyan azt a ruhát, hacsak nincs egy nagyon szuper varrónő a családban, aki simán sec-perc alatt átalakítaná, így a kölcsönzés mellett tenném le a javaslatomat.
Annak semmi értelme, hogy évekig álljon a szekrényünkben megsárgulva.

Ruhaválasztási ötletek:

Barát, barátnőktől, közeli ismerősöktől akik a közelmúltban házasodtak össze, lehet tapasztalatokat gyűjteni, hogy ők hol kölcsönözték ruhájukat. Ők ebben tudnak nekünk segíteni. Mivel voltak megelégedve, mivel nem...ebből kitudjuk már szűrni, melyik esküvői kölcsönzőbe érdemes ellátogatni, illetve melyikbe nem.
Ez után érdemes, és ajánlott, hogy személyesen is látogassunk el jó pár üzletbe, hogy feltudjuk mérni, össze tudjuk hasonlítani az árakat, kínálatot, és a szolgáltatást.

Út a kölcsönzőig...



Érdemes valaki barátnővel, Édesanyával, vagy aki hozzád közel áll, természetesen akinek a véleményére adsz, vele ellátogatni a kölcsönzőbe, aki segíthet a választásban.
Nem tanácsos ilyenkor sminkben menni, elővigyázatosság szempontjából, nehogy a ruha lássa kárát,esetleg némi alapozó, vagy púdernyomok miatt, de ennek a kis figyelmességnek részedről, biztosan nagyon is örülnek majd,értékelni fogják a szalonban.
Vihetünk magunkkal egy cipellőt is, hogy ne a kintibe, esetleg bakancsban,vagy tornacipőben kelljen próbálgatni.
Gondoskodhatunk a megfelelő fehérneműről is, amit ilyenkor magunkra öltünk, pláne, ha kivágott lesz a ruhánk.
A duci menyasszonyok se keseredjenek el, mert ma már nagyon trükkös megoldások vannak a túlsúlyunk eltakarására, a szakemberek ebben is sokat segítenek.
Eleve azt fogják kihangsúlyozni ruhákkal, ami a nekünk legmutatósabb, és előnyös.
De ha esetleg arra jobban odafigyelünk, hogy még különlegesebbek legyenek a kiegészítőink,/ fejdísz, csokor, fátyol .../ akkor máris jobban elvonják a tekinteteket, azokról a bizonyos testrészeinkről.
Számomra is volt megoldás, pedig nem annyira tartozom a darázsderekúak táborában.
Pedig esküvőm előtt még fogytam is 5 kg.-ot. :-)
Ez volnék én a menyasszonyi ruhámban.





Ha túl alacsony vagy:

Frizurádra ilyen esetben oda kell figyelni, hogy mindenképp valami magasabb feltűzött kontyot viselj a nagy napon, mert ezzel optikailag magasabbnak tűnsz majd.
De ne válassz viszont,hosszú fátylat, vagy uszályos ruhát, mert ez teljesen össze fog nyomni.

A magassarkú cipőt semmiképp ne hagyd otthon, ebben viszont nemcsak a tartásod lesz csodálatos, hanem a magassági problémáid is kiküszöbölhető ezzel egyikével is..



Ha viszont túl magas vagy:

Ebben pont az ellenkező dolgok segítenek. 
A magasabb sarkú cipők helyett lehetőleg válasszunk alacsonyabbat, és a frizuránkat is próbáljuk úgy megválasztani, hogy az nem magasítson bennünket.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése