2015. július 22., szerda

MENYASSZONYI,ESKÜVŐI RUHA...




Az ünnepeknek mindig megadták a módját, amióta világ a világ.
Öltözködésben is sokkal jobban odafigyeltek az emberek arra, hogy megkülönböztessék a hétköznapi viseletet az ünnepitől.
Különösen, ha esküvőről volt szó.
Régen a sárga színű menyasszonyi ruha volt divat, ezt felváltotta  a minél színesebb, illetve ezüst,arany, brokátból készült ruhák, amilyent Erzsébet hercegnő is viselt 1613-ban.
Ezt felváltotta az uszályos fekete csipke esküvői ruha viselet a 16. században.
Ezt követte az egyre népszerűbb fehér, ami a 17. századra vezethető vissza, hogy az arák többnyire fehérben álltak az oltár elé. 
Életünk során,nagy valószínűséggel gyermekkorunk álmodozására, csak egyszer lesz szükségünk erre a csodálatosan szép ruhára.
Mondtuk ezt annak idején, kívánva azt, hogy csak egyszer megyünk férjhez, de ma már ha szerencsénk van szalagavatókon a lányok kipróbálhatják, milyen érzés a figyelem középpontjába kerülni ebben a szép ruhában.
Itt már ki is derülhet, hogy valójában melyik stílusú ruha illik jobban a viselőjéhez, de mondjuk, mire odakerülne a sor, addig biztosan a divat is sokat változik ezen a téren.
Ugyan is az esküvői ruha divatja elég hamar változik, egy -két évente teljesen új kollekció kerül ki,amit a divatdiktátorok határoznak meg.
Hol rövid őrültebb, merészebb, szexisebb stílusban, hol hosszú visszafogottabb, szebbnél szebb színekben.
Voltak fehérben bordó,arany, minden színben pompázó, illetve feketével kombinált menyasszonyi ruhák.
Bejöttek divatba a hófehér, csipke, csillogó szatén, selyem anyagból készült ruhák, ezeket követte a menyasszonyok körében legjobban kedvelt krém, illetve ekrű színű, egyszerűbb szabású zsorzsett anyagú ruhák.
Rengeteg menyasszonyi ruha fazon és cég közül választhatunk országszerte, ahol kölcsönözni tudjuk esküvői ruhánkat.

Mesés királylányos álomruhákba bújni, melyik kislány nem szeretne élete során?

Elképzeltük számtalanszor Hamupipőkét, Csipkerózsikát, Hófehérkét, vagy bármelyik hercegnőt,hogy mi vagyunk a helyében, jön a megmentő hercegünk fehér paripán,megment minket a rossz gonosz boszorkáktól, aztán következik a pompás esküvő,és élünk boldogan míg meg nem halunk...

Választhatunk:

Királylányos, hercegnős, felül szűk, alul bő hatású- hableányos stílusú, habos babos ruhát...

















































Egyszerű stílusú




Csipke ruhát



















Rövidet


Nemzetiségek hagyományokhoz igazodva


"Vissza mehetünk az években" stílussal






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése